ИТАЛИАНСКА ГЛЕЗОТИЙКА

   Красиво и вкусно предястие!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

2 средни патладжанa
2 глави стар лук
200 г. козе сирене
парчета прошуто
листенца пресен босилек
сол
зехтин
соев сос

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Не белете патладжана, нека си е кората. Нарежете го на парчета 3 см., посолете и омажете от двете страни със зехтин. Хайде сега на скарата, грила или тигана до готовност.  Нарежете лука на по едри полумесеци и в тигана с 2 лъжици соев сос.  През това време си нарежете козето сирене, прошутото и листенцата от босилек. Върху всяко парче патладжан сложете от една лъжица от лука, отгоре по едно парче сирене увито е прошуто. Украсете с листенца пресен босилек.

                                                             БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ !

Коментари