ЛАВАНДУЛОВИ ГРИЗКИ

Аромат на лавандулови полета, лято и идилия!
                                           
ПРОДУКТИ  ЗА ОКОЛО 30 БРОЙКИ

100 г. брашно
80 г. пшенично нишесте
1/4 ч.л. бакпулвер
125 г. меко масло
100 г. пудра захар
щипка сол
ванилия - най добре е от шушулка, за да усетите след това мъничките нежни зрънца.
2 с.л. нарязана мента
3 с.л. цветове лавандула


Сложете в купа маслото, захарта, солта, ванилията, лавандулата и ментата - нарязани на ситно.
Разбъркайте на крем след това смесете нишестето, брашното и бакпулвера. Добавете ги към маслото и объркайте внимателно и бързичко тесто, защото маслото ще започне да става течно. Разпределете на две и ги направете на стегнати саламчета във фолио. Оставете ги във фризера за около 1 час. Развийте  ги и с много остър нож ги разрежете, ако ви се стори трудно, изчакайте за 4-5 минутки. Подредете ги в тава покрита с хартия за печене и бързичко във фурната, която предварително загрейте  на 180 гр. Печете 10- 12 минути. Извадете ги и ги оставете в самата тава да изстинат, защото са меки.
Готови сте! Аз лично ги направих на малки подаръчета. Вие импровизирайте и споделете с нас вашите идеи.


БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

Коментари