МИНИ ТОЛУМБИЧКИ
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
4 яйца
300 г. брашно
8 с.л. захар
300 мл. вода
1 щипка лимонена киселина
1 щипка сол
8. с.л. масло
3 с.л. грис
3 с.л. нишесте
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА СИРОПА:
300 мл. вода
200 г. захар
1 ч.л. ванилия
500 мл. олио
Тук улових крадеца...:)
Налейте водата в дълбока тенджера и поставете на котлона да заври. Към нея прибавете захарта, лимонената киселина, маслото и солта. Бъркайте тестото, докато започне да се отделя от стените и дъното на съда ( като парено тесто). Оставете леко да се охлади и започнете да добавяте едно по едно яйцата, нишестето и гриса. Разбъркайте до гладкост.
Започнете с приготвянето на сиропа. Смесете водата и захарта, оставете на огъня да се сгъсти, като за баклава, към края добавяте ванилията. Оставете го настрани да се охлади и започнете с подготовката за пържене на мини толумбичките.
В дълбока тенджера налейте половин литър олио, загрейте на котлона. Важното тук е олиото да не бъде много загрято, за да не станат сухи мъниците. Аз ги правя с шприц. Но си подгответе и ножица. Напълвам шприца, с другата ръка съм се въоръжила с ножиците и започвам да шприцовам над олиото и да режа мъниците иначе няма как сами да се откъснат. Нека получат златист цвят, вадите ги с виличка внимателно и хайде на баня в сиропа, за кратко.
Аз ги украсих с парченца портокалови корички.
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ !
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.