БАСБУСА

Продукти:
1 яйце
250 г кисело мляко
250 г захар (аз използвам 125г пак става уникално вкусно)
1 с.л. ванилия (и още малко и още малко от сърце =))
1 с.л. бакпулвер
100 меко масло
250 г пшеничен грис
250 г кокосови стърготини

За сиропа:
250 мл вода
250 г захар 

Приготвяне:
Разбивам яйцето със захарта и по малко разстопеното масло. Разбърквам добре. След това добавям киселото мляко, пшеничния грис и бакпулвера. Добавям ванилията и накрая кокосовите стърготини. Готовата смес изливам в широка тава, заглаждам и разчертавам с нож парчетата, като в средата на всяко набождам по един суров бадем.
Пека на 200 градуса за около 20 минути до зачервяване, след това изваждам от фурната и оставям добре да изстине.

За сиропа разтварям захарта във водата и кипвам до разтваряне на захарта. След това сиропирам изстиналия сладкиш. Изчаквам да изстине и е готов за хапване.

Приготвено с любов от Ники <3




Коментари