ТАЛИАТЕЛИ С ТИКВИЧКИ И ПАТЛАДЖАН

Сваряват се талиателите с малко сол.
В отделен съд се запържват в мазнина 2 малки нарязани на тънки чертички тиквички, 2 малки нарязани на тънки чертички патладжана /посолени и отцедени поне половин час предварително/, 1 шепичка нарязани на парченца сушени домати, 1 шепичка сушен лук на ситно, малко доматено пюре или лютеничка - едно бебешко бурканче от пюре.
Ако решите може да добавите гъби и маслини. Посипват се с 1 шепичка сух босилек. Запържват се на бавен огън докато изври водата, поомекнат зеленчуците и останат на мазнина.

Смесват се с талиателите. Добавя се щедро количество сос Песто. Всичко се обърква добре.




Сос Песто
150 гр. микс от кедрови, тиквени и слънчогледови ядки, предварително запечени на фурна или в сух тиган
200 мл. зехтин
½ връзка босилек
½ връзка магданоз
4-5 скилидки чесън
2-3 щипки сол
Всичко се пасира в тесен и висок съд.



До скоро купувах талиатели, но се сдобих с чудна машинка за домашна паста. Казвам ви няма такова удоволствие, като това да си разточиш сам талиателите

Бени

Коментари