КОНФИТЮР ОТ ЧЕРВЕН ЛУК
Силен и уникален аромат. Всеки може да го приготви, стига да има страст:)
ИМА ТОЛКОВА РЕЦЕПТИ ЗА ТОВА ИЗКУШЕНИЕ. АЗ ЩЕ ВИ ПРЕДЛОЖА МОЯТА ИЗПИТАНА РЕЦЕПТА. ПРЕПОРЪЧВАМ ЗА СУХО МЕСО, КРЕКИРИ, БЕЛИ СИРЕНА И МНОГО ВОДКА....😋 ТОВА Е ДОЗА ЗА ЕДНО БУРКАНЧЕ, А ТО СВЪРШВА ТОЛКОВА БЪРЗО ЗАТОВА ПРАВЯ ДВОЙНА ДОЗА.
1 кг. червен лук
3 с.л. олио
сол на вкус
100 захар
2 с.л. мед от Меденица Лазарови
100 мл. винен оцет
100 мл. балсамов оцет
100 мл. червено вино
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Първа стъпка, карамелизирайте захарта. Внимателно добавете виното и двата вида оцет, като дръпнете от котлона карамела, за да не ви изгори, когато наливате течностите.
Върнете обратно на котлона и разбъркайте.
Втора стъпка, обелете и нарежете лука на полумесеци и го задушете в съд с 3- те лъжици олио.
След това към лука добавяте карамела и разбъркайте. Върнете на котлона и добавете меда. На слаб огън нека си къкри докато се сгъсти и започне да се карамелизира. Правете му компания от време на време.
С време не се ангажирам да кажа, всичко зависи от продуктите. Винаги го изсипвам в цедка за 1 час. След това може и да го пасирате, или до го оставите така. Аз предпочитам да усещам парченцата лук. Съхранявайте в хладилник няколко дни. А ако желаете за дълъг период, тогава е нужно да ги стерилизирате за 10 минути.
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ !
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.