ХАВАЙСКИ ПЪЛНЕНИ АНАНАСИ







Едно емблематично хавайско ястие, което пленява!

ЕТО НЕОБХОДИМИТЕ ПРОДУКТИ ЗА МОЯТА ХАВАЙСКА ВКУСНОТИЯ:

2 броя ананас плод
4 броя  пилешко филе
4 с.л. олио  
200 г. изпечени ядки кашу


ПРОДУКТИ ЗА СОСА:

2 ч.ч. нарязани на кубчета ананас
1 ч.ч. сок от ананас
2 с.л. кафява захар Мусковадо
2 с.л. нишесте разтворено в 1 с.л. водичка


НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Издълбайте плодовете, нарежете ананаса на еднакви кубчета. 
 Нарежете филетата на еднакви парченца и изпържете. Оставете ги в същия съд.
В подходящ съд излейте сока от ананас, когато заври  пуснете вътре нарязания ананас на кубчета. Нека да поври 5 минутки и добавете захарта, соевия сос и разтвореното нишесте във водичка. Отново оставете да поври около 5 минути. Добавете ядките и парченцата пилешко месо. Разбъркайте и нека си остане още 10 минутки за да може месото да поеме всички аромати. Тогава прехвърлете в издълбаните ананаси и ....

БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ !

Коментари