ХАВАЙСКИ ПЪЛНЕНИ АНАНАСИ
Едно емблематично хавайско ястие, което пленява!
ЕТО НЕОБХОДИМИТЕ ПРОДУКТИ ЗА МОЯТА ХАВАЙСКА ВКУСНОТИЯ:
2 броя ананас плод
4 броя пилешко филе
4 с.л. олио
200 г. изпечени ядки кашу
ПРОДУКТИ ЗА СОСА:
2 ч.ч. нарязани на кубчета ананас
1 ч.ч. сок от ананас
2 с.л. кафява захар Мусковадо
2 с.л. нишесте разтворено в 1 с.л. водичка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Издълбайте плодовете, нарежете ананаса на еднакви кубчета.
Нарежете филетата на еднакви парченца и изпържете. Оставете ги в същия съд.
В подходящ съд излейте сока от ананас, когато заври пуснете вътре нарязания ананас на кубчета. Нека да поври 5 минутки и добавете захарта, соевия сос и разтвореното нишесте във водичка. Отново оставете да поври около 5 минути. Добавете ядките и парченцата пилешко месо. Разбъркайте и нека си остане още 10 минутки за да може месото да поеме всички аромати. Тогава прехвърлете в издълбаните ананаси и ....
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ !
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.