ПИКАНТНИ СЪРЦА
\Преди известно време скъпа приятелка, която живее в Канада ми подари малко книжле с рецепти за сладки. Не много скромно ще си призная, че приготвих почти 80% от тях и се оказаха изключително вкусни. Това беше причината да споделя една от тези рецепти с любимите ми хора. Хрумна ми, че мога да оформя сладките, които имаха форма на звездички в оригиналната рецепта, като сърца по повод празника, но заради набухвателя по-голямата част от тях станаха доста тлъсти, но пък и доста вкусни, да му се невиди =) И така концентрираме се, за да не пропуснем нещо от рецептата!
Продукти:
150 меко масло
250 г брашно
70 г кристална захар
25 г мед от меденица Лазарови
55 г кафява захар
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. смлян карамфил
2 ч.л. канела
75 г смлени бадеми
3 яйца
2 жълтъка
Приготвяне:
Смесвам сухите съставки, всъщност всички без яйцата и размачквам с пръстчета докато станат на трохи.
Добавям яйцата и замесвам меко тесто, което завивам и оставям в хладилника поне за 1 час. Според оригиналната рецепта трябваше да престои 24 часа, но определено нямах толкова време.
След това оформям сърчица или с помощта на формичка за сладки или с пръстчета забучвам клечка за шишче в долната част и нареждам в тава за печене върху хартия за печене. Намазвам с разбития белтък и пека на 200 градуса докато се зачервят.
Опитайте се да не се изкушавате да ги излапате топли, дори горещи са ужасяващо вкусни. Когато изстинат и престоят поне 3 часа омекват и стават пръхки и ароматни.
Насладете им се с чаша кафе и любимите хора.

Приготвено с любов от Ники <3

Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.