НАРЯЗАНА ПИТКА С МАСЛИНИ И СУСАМ
100 мл прясно мляко
100 мл вода
200 мл кисело мляко
1/2 кубче мая
1 ч.л.сол
2 ч.л захар
6 с.л зехтин
1 яйце и 1 белтък
около 800 гр брашно
200 мл кисело мляко
1/2 кубче мая
1 ч.л.сол
2 ч.л захар
6 с.л зехтин
1 яйце и 1 белтък
около 800 гр брашно
Маята с топлото прясно мляко и захарта се разбърква и оставя да се надигне. От брашното, маята и останалите продукти се замесва тесто /най-лесно в хлебопекарна/.
Оставя се да втаса на топло за около час. Разделя се на две топки, едната по-голяма, другата по-малка. Разточва се малката питка приблизително на правоъгълник. Отгоре се посипват 5-6 обезкостени и нарязани на ситно маслини. От средата към едната от дългите страни на тестото се правят разрези на разстояние 1 см. /приложена снимка/. Кората започва да се навива на руло от към дългата, ненарязана страна.
Без маслини също е чудесна!
Бени
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.