МАРИНАТА С ЧЕРВЕНО ВИНО ЗА ТЕЛЕШКО МЕСО







Maринатите развиват вкуса си много по - бавно от сухите смеси за овкусяване, но са много по-силни. Но не трябва да са и  твърде силни, в противен случай ще маскират естествения аромат на храната.
Има толкова много видове марината, че в един момент човек си казва каквито и съставки да добява все нещо ще се получи. Но, не е точно така, защотоо има съставки които както се казва се "бият". Затова е хубаво да се внимава. Предлагаме ви  няколко които сме изпробвали и са много добри.


ТАЗИ МАРИНАТА Е ПОДХОДЯЩА НА ТЕЛЕШКО МЕСО:

НЕОБХОДИМИ ПОДПРАВКИ :

1 лимон и сокът и кората
100 мл. червено вино- прочетете рубриката ни " вина подходящи за готвене"
100 мл. зехтин
1/2 връзка рукола
1/2 връзка мента
1/2 връзка лимонена трева
1/2 връзка босилек
1/2 връзка магданоз
 млян пипер меланш
1 ч.л. сол
Смесете всички подправки и мариновайте месото за 4-6 часа.
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

Коментари