МАРИНАТА - АЗИАТСКА
Maринатите развиват вкуса си много по - бавно от сухите смеси за овкусяване, но са много по-силни. Но не трябва да са и твърде силни, в противен случай ще маскират естествения аромат на храната.
Има толкова много видове марината, че в един момент човек си казва каквито и съставки да добява все нещо ще се получи. Но, не е точно така, защотоо има съставки които както се казва се "бият". Затова е хубаво да се внимава. Ще ви предложим няколко които сме изпробвали и са много добри.
ТАЗИ МАРИНАТА Е ЗА 6 СТЕКА ОТ СВИНСКО ИЛИ ТЕЛЕШКО МЕСА
НЕОБХОДИМИ ПОДПРАВКИ:
100 мл. соев сос
100 мл. сусамово олио
50 мл. шери- прочетете рубриката ни " вина подходящи за готвене"
3 скилидки чесън
5 ч.л. мед от мединица Лазарови
1 парче с големината на орех настърган джинджифил
няколко щипки сол
Смесете всички подправки и оставете месото да се маринова за една нощ.
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.