ЯПОНСКА ТОРТА
Японска торта отново АЛА ЛИЛИ. Защо ли? Както казва Ники за мен:
- Те на мен ще ми казват как да я направя.
Шегичка, разбира се!
Кратката история е, че след неуспешен опит на блата, реших да не го изхвърлям, защото в сладкарството не е като готвенето на ястия. Там винаги имаш начин да се измъкнеш....или почти винаги. В сладкарството това няма как да се случи или поне аз не съм го измислила. Та реших да направя втори опит. Също неуспешен. Хайде, стига бе! Направо не вярвам на тази толкова лека рецепта. Или не ми беше ден или продуктите??? Реших, че трябва да измисля крем и да слепя двата блата. Така се получи японска торта ала Лили. Третият ми блат беше в десятката, но след като опитах моята импровизация , реших да ви представя нея защото повече ми допадна.
Надявам се японците да не ме накарат да си направя харакири.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ДВАТА БЛАТА:
3 яйца
120 гр. бял шоколад
120 гр. крема сирене
3 яйца
120 гр. бял шоколад
120 гр. крема сирене
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Загрейте фурната на 170 градуса. Поставете шоколада в купа и го затоплете на водна баня. Добавете крема сиренето и разбийте добре. Оставете сместа настрани и добавете трите жълтъка, но след като се охлади сместа, иначе ще се сварят жълтъците.
Белтъците разбийте на твърд сняг и прибавете една трета от тях в шоколада. Внимателно разбъркайте докато белтъците се поемат напълно. Покрийте формата, която сте си приготвили за печене с хартия. Прехвърлете сместа в нея. Тази форма сложете в по-голяма форма, пълна с топла вода и така печете 15 минути на 170 градуса, а след това 15 минути на 160 градуса. След това не отваряйте фурната веднага, защото има опасност блата да спадне. Оставете така 10 минутки.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:
200 г. бял шоколад
300 мл. готварска сметана
Затоплете сметаната без да завира, отстранете я от котлона и добавете шоколада на парченца. Внимателно разбъркайте докато се разтвори и се получи гладък крем. Изчакайте да изстине, като разбърквате от време на време, за да не хване коричка. Не мога да кажа колко време, но когато прецените , че може спокойно да се постави върху блата без да се разлее, когато поставите втория блат отгоре. Отделих мъничко крем за накрая, в който сложих 2 гр. чай матча и украсих.
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.