КААБ ЕЛ ГАЗАЛ

КААБ ЕЛ ГАЗАЛ
или така наречените Рога на газела. Моите станаха доста тлъстички тъй като попрекалих с плънката и не можаха да придобият съвсем форма на рога, но предполагам Вашия опит ще е по-добър и ще можете да споделите с нас =)
Продукти:
За тестото:
1 жълтък
150 г масло
2 с.л. прясно мляко
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
2 с.л. портокалова вода (не съм търсила, използвах сок от портокал ;))
За плънката:
100 г. брашно от бадеми
100 г. шамфъстък
200 г фурми
200 г смокини
2 с.л. мед от меденица Лазарови
1 ч.л. канела
За поръсване:
пудра захар
Приготвяне:
За тестото смесвам пресятото брашно и бакпулвера, захарта и добавям маслото нарязано на кубчета. Разтривам до получаването на трохи. Добавям портокаловия сок, прясното мляко и замесвам тесто. Оставям на страни завито докато приготвя плънката.
Нарязвам на ситно фурмите, почистени предварително от костилките и смокините. Добавям меда и разбърквам с дървена лъжица. Добавям и смления шамфъстък и канелата. Накрая добавям брашното от бадеми. Получава се гъста и лепкава смес като пестил. Трябва да се омеси добре.
Вече сме готови да приготвим рогата.
Разделяме тестото на топки и разточваме кора около 1 см. С помощта на чаша изрязваме кръгли парченца. Вземаме малко топченце от плънката и го оформяме като фитилче, което поставяме в средата на всяко кръгче. Прегъваме на две, намазваме ръбчето с вода, залепваме и притискаме с вилица краищата. Би трябвало леко да се извият назад ъгълчетата на всяко пакетче, но моите станаха доста тлъстички и не можах да изпълня това =)
Рогцата нареждаме в тава върху хартия за печене и печем на 200 градуса до леко зачервяване.
Още топли ги пренасяме в чиния за сервиране и обилно поръсваме с пудра захар.
Приготвено с любов от Ники <3
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.