ЦАРЕВИЧНИ ХЛЕБЧЕТА ХАРША

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:

250 г. фин грис
20 мл. разтопено масло - 1 супена лъжица
60 мл. олио
7 г. суха мая, едно пакетче
1 ч.л. сол
1 ч.л. тръстикова нерафинирана захар
150 мл. вода
50 мл. прясно мляко

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
В купа изсипете гриса. Разтопеното масло смесете с олиото и излейте в купата с гриса. Разбъркайте, разтворете маята в прясното мляко и добавете към водата.  В купата с гриса прибавете солта, захарта и разтворената мая. Разбъркайте. Сместа отначало е течна. Оставете я за 1 час да абсорбира цялата течност.
Загрейте тиган с дебело дъно. Намажете дъното на тигана с олио, посипете го с грис - лекичко, не е нужно цялото дъно да бъде покрито. Направете си плоска питка и я поставете в загретия тиган. Печете всяка по 3 минути от страна.  Да придобият златист цвят. 
Много са вкусни докато са топли.
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ !

Коментари