МАРИНАТА ЗА КРИЛЦА
Maринатите развиват вкуса си много по - бавно от сухите смеси за овкусяване, но са много по-силни. Но не рябва да са и твърде силни, в противен случай ще маскират естествения аромат на храната.
Има толкова много видове марината, че в един момент човек си казва каквито и съставки да добява все нещо ще се получи. Но, не е точно така, защотоо има съставки които както се казва се "бият". Затова е хубаво да се внимава. Предлагаме ви няколко които сме изпробвали и са много добри.
МАРИНАТА ЗА 10- 12 КРИЛЦА:
НЕОБХОДИМИ ПОДПРАВКИ:
150 мл. кетчуп
2 с.л. соев сос
4 с.л. олио
1 с.л. сос Уорчистър
1 ч.л. червен пипер
сокът от един лимон
2 люти чушлета или 2 к.л. люта паста - готова.
Смесете всички подправки, чушлетата нарежете на много ситно или 2 к.л. люта паста. Мариновайте 2 часа.
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.