МАРИНАТА ЗА КОТЛЕТИ
Maринатите развиват вкуса си много по - бавно от сухите смеси за овкусяване, но са много по-силни. Но не трябва да са и твърде силни, в противен случай ще маскират естествения аромат на храната.
Има толкова много видове марината, че в един момент човек си казва каквито и съставки да добява все нещо ще се получи. Но, не е точно така, защотоо има съставки които както се казва се "бият". Затова е хубаво да се внимава. Предлагаме ви няколко които сме изпробвали и са много добри.,
МАРИНАТА ЗА 6 СВИНСКИ КОТЛЕТА
НЕОБХОДИМИ ПОДПРАВКИ:
250 мл. зехтин
1 с.л. горчица
1/2 връзка босилек - нарязани на ситно
1 клонка мащерка - нарязани на ситно
1 клонка розмарин - нарязани на много ситно
1 червена люта чушка - нарязани на много ситно
4 скилидки чесън - пресовани
сокът и кората на един лимон - лимета
Настържете кората на лимета , изтискайте сока и добавете всички останали продукти. Мариновайте котлетите за 4 часа.
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.