ХАВАЙСКА СВАТБЕНА ТОРТА

Продукти за блата:
2 и 1/4 ч. ч. брашно
2 ч. ч. захар
3 яйца
1 щипка сол
1 бакпулвер
1 голям банан
560 г ананас от консерва
сок от консерва ананас
1 ч. ч. нарязани орехи
Продукти за глазурата:
225 г крема сирене тип Филаделфия
1/4 ч. ч. меко масло
1/2 ч. л. екстракт от ванилия
4 ч. ч. пудра захар
2-4 с. л. гъста сметана
кокосови стърготини за поръсване
Приготвяне:
В купа разбиваме яйцата и захарта до побеляване. Добавяме намачкания банан и сока от ананас. Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и щипката сол и го смесваме с яйчената смес. Разбъркваме добре и накрая добавяме нарязания на кубчета ананас и нарязаните орехи.Разбъркаваме добре. Изсипваме готовата смес в кръгла форма за торта и печем блата в предварително загрята фурна на 175 градуса до готовност. Когато блата е готов го оставяме да се охлади и приготвяме глазурата. Разбъркваме крема сиренете с маслото и ванилията на гладък и крем. Добавяме постепенно пудрата захар и разбъркваме отново. Накрая добавяме разбитата сметана. С готовия крем намазваме тортата като с лъжица леко издърпваме повърхноста, за да се получат връхчета. Поръсваме тортата с кокос и оставяме в хладилника поне за около час да стегне.
Приготвено с любов от Ники <3


Коментари