ПЪСТРИ ЗЕЛЕНЧУЦИ
Продукти:
1 патладжан
1 тиквичка
1 глава лук
2 скилидка чесън
1 червена чушка
1 зелена чушка
250 г нахут от консерва
200 мл вода или зелечуков бульон
100 мл доматено пюре
1 шепа сушени череши
1 ч.л. кимион
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. ситно нарязан пресен джинджифил
1 ч.л. бахар
сол
черен пипер
зехтин
Приготвяне:
В сгорещения зехтин задушавам ситно нарязания лук и чесъна. Когато омекне добавям нарязаните червена и зелена чушка и задушавам няколко минути. След това добавям нарязания патладжан и тиквичка заедно с подправките и сушените череши. Разбърквам и добавям доматеното пюре разтворено във водата заедно с изцедения нахут. Оставям да къкри няколко минути до готовност.
Сервирах с Кус Кус, който е добре да приготвите непосредствено преди сервиране. Става изключително бързо. Единственото, което трябва да направите е да загреете водата, в която предварително сте сложили солта и черния пипер. Когато водата кипне заливате кус-куса, който сте поставили, например в касерола и покривате с капак. Оставяте така 10 минути за да набъбне. Накрая добавяте зехтина, разбърквате и сте готови за сервиране.
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.