ПЪЛНЕН ПАТЛАДЖАН ПО ГРЪЦКИ


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА ЕДИНА ПОРЦИЯ;

 патладжан
зехтин
2 скилидки чесън
сол
черен пипер
1 среден домат
100 г.сирене
шепа магданоз

Включете фурната на 200 градуса. Застелете тава с хартия за печене. Измийте патладжаните и ги надупчете с вилица от всички страни. Изпечете на 25 минути ако са средни на размер. Изчакайте да се охладят и обелете внимателно да не ги разкъсате.


 Направете с нож разрез по средата без да стигате до края, за да се получи като лодка. Овкусете със сол, черен пипер, пасиран чесън и полейте със зехтин. Нарежете по един домат на кубчета за всеки патладжан. Начупете по малко сирене. Поръсете ги с нарязан магданоз. За финал полейте с малко зехтин и поднесете.





Невероятно вкусно! 
Сега по едно узо или чаша бяло студено вино 😍



БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ !

Коментари