СУЛТАН КЕБАП ПО ВЕГЕТАРИАНСКИ
Пригответе четири одрински кори за баница. В съд задушете до готовност 1/2 кг гъби, нарязани на ситно със 2-3 глави лук, също на ситно. Може да добавите 1 шепичка сух лук, за по-наситен аромат.
Добавете 1-2 моркова - на ситно, 1 голям или 2 малки печени патладжана - на ситно, 100 мл. доматено пюре. Овкусете със сол, черен пипер, червен пипер, мащерка, магданоз и целина.
В малка купичка сложете половин кора за баница, като я сгънете на две. Изсипете в нея 1/8 част от задушената плънка. Сгънете кората внимателно от всички страни, така че да покрие добре и да затвори плънката. Изсипете така подготвеното пликче в ръката си и го сложете в намазана тава със сгънатите крайчета надолу.
Пригответе сос Бешамел като запържите 3 с.л брашно в 2 с.л масло. След това добавете 250 мл студено прясно мляко и 100 мл вода при брашното. Бъркайте интензивно до пълно хомогенизиране. Овкусете със сол, черен пипер, кимион, щипка индийско орехче и 3 пресовани скилидки чесън.
Облейте хубаво със сос Бешамел сгънатите пликчета.
Печете на 190 градуса във фурна без да я загрявате предварително. Готови са за около 30 - 40 мин. Извадете от фурната, настържете 150 - 200 грама кашкавал и върнете обратно вътре за още 5-6 мин.
Ето така изглежда в разрез, но вие ги сервирайте целички.
В оригиналната рецепта в плънката има и 300 грама пилешки гърди.
Бени
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.