ИРЛАНДСКИ РИБЕН ЧОУДЪР



        Останах много приятно изненадана от ирландската кухня. С толкова много подправки и  ....ром. Къде без ром, бира или уиски в ирландската кухня.


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ :

3 с.л. зехтин
200 г. лук - стар
200 г. моркови
200 г. целина
400 г. домати от консерва
1.ч.л. чесън
100 г. брашно
1/2/ ч.л. канела
1/2 ч.л. майорана
1/2 ч.л. риган
600 г. сварена обезкостена риба. Аз избрах филета от акула. Много плътна и ароматна риба.
1 ч.л. табаско
50 мл. ром
сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Нарежете рибата на едри парчета.  Сложете за поври, малко защото след това ще се доготви в соса. Извадете в съд и мариновайте с рома.
Бульонът от рибата запазвате, защото ще ви потрябва по-късно.
Зеленчуците нарязани на кубчета, заедно с чесъна запържете в нагорещен зехтин за около 10 минути, като разбърквате. На петата минута наливате 100 мл. от бульона.
Прибавете сухите подправки  и брашното и гответе още 2-3 минутки. Налейте 300 мл. от булона и прибавете вече мариновата риба и табаското, което не е задължително.  Оставете да се доготви за 20 минути на слаб огън. Ястието е готово.
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

Коментари