ЛОВ НА ОКТОПОДИ....И ОЩЕ НЕЩО!

 Това е Джими, ловецът на октоподи и още нещо🐙
                                 Как да го нарека още? Дънди октопода ли? Няма празно гмуркане.
3,200 кг. Малко биха се похвалили с такъв улов.

Тук аз съм майстора на подводните снимки.
Рибки, кефал
                                                                             Сепия!
                                                 Готовото октоподче.......ням, ням..

Гърция! Залез! Събиране на такъмите и прибиране в палатковия лагер, както аз обичам да го наричам.  Mъже в къмпинга, завърнали се от различни заливи си теглят октоподите. Е, този път октопода на старозагорската група е най - голям. На пък.....
Как да не обичаме Джими. Той лови, а ние се хвалим  и хапваме :)
Рецептата е на Джими, на него  пък един гръцки приятел му я споделил. Изпробвахме. Безупречна рецепта. Сега пък аз ще я споделя с вас.
Не бийте животинчето в каквото и да е, камъни, асфалт и т.н. Било е някога когато е нямало фризери. Сега интелигентна работа. Леко изпплакнете октопода под течаща вода, това заради песъчинките. Сложете го в торбичка и го замразете. На следващия  ден го размразете и сгответе.

НЕОБХОДИМИ ПОДПРАВКИ:
200 мл. вода
150 мл. хубав оцет
200 мл. хубаво червено вино - не готви с вино, което не пиеш.
черен пипер
сол
дафинов лист
риган 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пригответе си съд според октопода. Оставете го цял.  Сложете октопода в тенджера с 200 мл. вода. Варете час и половина под капак. Тук да вметна,  самото животинче си пуска собствената морска вода, а какво по добро от това да се вари в собствен сос. След това налейте оцета. Варете десетина минути или по-точно, докато спре да мирише на оцет. Тогава идва ред на виното, зехтина и останалите подправки.  
Мислих как да го опиша и не мога...... Мога само да кажа: залез, готини приятели или както ние се наричаме "обичайните заподозрени", узо, октопод и още нещо... 
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ !

Коментари