МАРИНАТА С КАЙСИИ







Maринатите развиват вкуса си много по - бавно от сухите смеси за овкусяване, но са много по-силни. Но не трябва да са и  твърде силни, в противен случай ще маскират естествения аромат на храната.
Има толкова много видове марината, че в един момент човек си казва каквито и съставки да добява все нещо ще се получи. Но, не е точно така, защото има съставки които както се казва се "бият". Затова е хубаво да се внимава. Предлагаме ви няколко които сме изпробвали и са много добри.

ПОДХОДЯЩА ЗА СВИНСКО МЕСО.

НЕОБХОДИМИ ПОДПРАВКИ :

1 глава стар лук, нарязан на кубчета
1/2  ч.ч. сладко от кайсии на пюре
1/2 ч.ч. соев сос
1/4 ч.ч. лимонов сок
1/4 ч.ч. шери - прочетете рубриката ни " вина подходящи за готвене"
2 ч.л. олио
1/2 ч.л. млян джинджифил
Смесете всички продукти, мариновайте месото за 6 часа.
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!



Коментари