СЕРНИК КРУЛЕВСКИ
Разбъркайте в купа 300 гр брашно, щипка сол,1 и ½ чаена лъжица бакпулвер, 3 супени лъжици какао, 3/4 чаена чаша захар, 200 гр масло на стайна температура. Ако е много суха сместа и не иска да поеме съставките бъркайте на слаб котлон. Да се получи твърдо и гъсто тесто. Добавете 3 жълтъка. Размесете добре до гладка смес. Разделете я с нож на две почти равни части.
Вземете ринг за торта, намаже с масло и покрийте с хартия за печене.
Вземете едната част от тестото, малко по-голямата и я разстелете с пръсти на дъното на ринга, за да се получи равна подложка . Поставете в хладилник другата по-малката част от тестото. Ако разделите на две равни части тестото не е фатално.
Подгответе крема
По оригиналната рецепта това е количеството на продуктите. Аз винаги правя половин доза от крема, с 1/2 кг извара, 100 гр масло, 1/2 ч.ч захар и всичко друго както е описано по-долу. Струва ми се, че ако е цяла доза ще се получи твърде много крем на малко блат.
1 кг извара разбита добре с миксер докато стане хомогенна
200 гр масло на стайна температура
3/4 чаена чаша захар
1 ванилия
4 белтъка
100 грама стафиди, нарязани на половинки .
1 опаковка сметанов пудинг/ това е крем оле без варене /
Пригответе сметановия пудинг. Оставете го да изстива.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Разбийте мекото масло със захарта и ванилията за 5 минути докато стане бяло и пухкаво. След това постепенно започнете да добавяте изварата лъжица по лъжица, като не спирате да бъркате.
Разбийте белтъците в отделна купа на гъста пяна с щипка сол, добавете ги към маслото. Разбийте леко с миксера докато се получи еднородна смес. Прибавете готовият сметанов пудинг. Прибавете и стафидите. Разбъркайте до хомогенност. Намажете готовия крем върху подложката в ринга.
Втората част от тестото, която бяхте прибрали в хладилник настържете на едро ренде и разпределете върху крема.
Печете около 35 минути. Оставете в изключената фурна още 10 минути. Извадете от печката. Охладете преди сервиране.
На снимките сладкиша е с цялата доза за блата, но с половината доза за крема :)
# # #
Благодаря на Лили Орешкова за този вкусен полски сладкиш!!! В момента, в който свърши искам да го направя отново!!!
Последните няколко пъти като правих този сладкиш вместо крем оле приготвих крем от 150 мл прясно мляко и 3 с.л брашно. Доста добре се получава общия крем като гъстота, мекота и вкус. Може да опитате и вие :)
Бени
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.