СВИНСКО СЪС ЗЕЛЕ- КЛАСИКА В ЖАНРА
Зима е. Уж е зима всъщност. Мeсец февруари година 2020. Температури около 15 градуса до 20.
И все пак зелево време с червено винце, класика в жанра.
От баба съм запомнила, че най- вкусно става с мас. Е, и аз така сега, няма да развалям продуктите. Ами друг вкус има. Не е като с олио.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
4 с.л. мас
1 средна кисела зелка
1 кг. свински ребърца
2 с.л. червен пипер
1 с.л. черен пипер
1 с.л. кимион
150 мл. водичка или зелев сок (ако не е много солен)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пригответе глинен гювеч. Нарежете зелката както предпочитате - на по- едро или на по-ситно или на лентички. На дъното на гювеча сложете 2 лъжици мас, една част от нарязаното зеле и 1 с.л. червен и черен пипер. Отгоре наредете нарязаните на порции ребърца. Следва другата нарязана част на зелката, 1 с.л. червен и черен пипер, и кимион. Много ми допада кимиона, особено когато семенцата се пукат в устата ми. Добавете отново 2 с.л. мас и 150 мл. водичка или зелев сок. И хоп във фурната на 150 градуса за 2 часа.
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.