ЧЕРВЕНО КАДИФЕ
Сочна, кремообразна, ароматна, изкусителна, червена красавица!
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА БЛАТОВЕТЕ:
340 г. брашно
1 с.л. какао
¼ ч.л. сол
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода
280 г. кристална захар
300 мл. олио
80 мл. кисело мляко – 2,5% или 3,7%
200 г. заквасена сметана
3 яйца
1 кутийка червена боя на прах– аз купувам от Кауфланд
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:
300 г. пудра захар
1 кг крема сирене на стайна температура - 8 пакетчета по 125 г.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пригответе си купата в която ще разбърквате с миксера.
Пресейте брашното заедно с какаото, прибавете солта, боята, бакпулвера, содата,
захарта. Разбъркайте внимателно с лъжица продуктите и тогава добавете киселото
мляко, сметаната, олиото, яйцата. Отново лекичко разбъркайте с лъжица преди да
пуснете миксера, за да не се вдигне облак от сухите продукти, че е доста
неприятно след това за почистване J.
Разбъркайте с миксер на висока скорост 4
– 5 минути. Оставете сместа да почине 5
минути.
През това време си подгответе 3 тавички
с диаметър 24 см. застлани с хартия за печене. Аз така реших да бъде на
3 блата. Вие може и на два блата да направите вашата торта. Но така става по
сочна. Разбира се, че може и последователно да печете блатовете. Печете ги предварително в загрята фурна на
180 градуса за 20 минути всеки.
Докато блатовете се пекат си пригответе крема.
Когато блатовете изстинат, изравнете всеки от тях с остър
нож.
Остатъците надробете с пръсти, така ще получите трохи с които да покриете
тортата отгоре и отстрани.
В купа сложете маслото и пудрата захар, разбийте докато се
получи гладък крем. Наблюдавайте все пак да не прекалите, защото маслото може и
да започне да пуска вода въпреки пудрата захар и да се пресече. Оставете да
поеме и се разтвори захарта. Започнете да добавяте едно по едно
пакетчета крема сирене. Но вече разбъркайте с шпатула или лъжица. И така
всички пакетчета.
Подгответе си подноса, в който ще бъде тази красавица и
започнете да я сглобявате. Блат, крем, блат, крем, блат, крем. Посипете
я внимателно с трохите. И така в хладилника за 8 часа.
Аз допълнително отстрани я украсих с шоколадов чипс, така че да се получи на всяко парче.
А отгоре с шоколадови сърчица, които закупих готови, защото
поводът беше 14.02.2020 г.
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.