ЧЕРВЕНО КАДИФЕ

Сочна, кремообразна, ароматна, изкусителна, червена красавица!

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА БЛАТОВЕТЕ:

340 г. брашно
1 с.л. какао
¼ ч.л. сол
2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода
280 г. кристална захар
300 мл. олио
80 мл. кисело мляко – 2,5% или 3,7%
200 г. заквасена сметана
3 яйца
1 кутийка червена боя на прах– аз купувам от Кауфланд 


НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:

200 г. масло на стайна температура
300 г. пудра захар
1 кг  крема сирене на стайна температура - 8 пакетчета по 125 г. 



НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Пригответе си купата в която ще разбърквате с миксера. Пресейте брашното заедно с какаото, прибавете солта, боята, бакпулвера, содата, захарта. Разбъркайте внимателно с лъжица продуктите и тогава добавете киселото мляко, сметаната, олиото, яйцата. Отново лекичко разбъркайте с лъжица преди да пуснете миксера, за да не се вдигне облак от сухите продукти, че е доста неприятно след това за почистване J. Разбъркайте с миксер на висока скорост  4 – 5 минути.  Оставете сместа да почине 5 минути.
През това време си подгответе  3 тавички  с диаметър 24 см. застлани с хартия за печене. Аз така реших да бъде на 3 блата. Вие може и на два блата да направите вашата торта. Но така става по сочна. Разбира се, че може и последователно да печете блатовете.  Печете ги  предварително в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути всеки.
Докато блатовете се пекат си пригответе крема.


Когато блатовете изстинат, изравнете всеки от тях с остър нож. 


Остатъците надробете с пръсти, така ще получите трохи с които да покриете тортата отгоре и отстрани.


В купа сложете маслото и пудрата захар, разбийте докато се получи гладък крем. Наблюдавайте все пак да не прекалите, защото маслото може и да започне да пуска вода въпреки пудрата захар и да се пресече. Оставете  да  поеме и се разтвори захарта. Започнете да добавяте едно по едно пакетчета крема сирене. Но вече разбъркайте с шпатула или лъжица. И така всички пакетчета.
Подгответе си подноса, в който ще бъде тази красавица и започнете  да я сглобявате. Блат, крем, блат, крем, блат, крем. Посипете я внимателно с трохите. И така в хладилника за 8 часа.
Аз допълнително отстрани я украсих с шоколадов чипс, така че да се получи на всяко парче.
А отгоре с шоколадови сърчица, които закупих готови, защото поводът беше 14.02.2020 г.

                              
БОН АПЕТИ ОТ ЛИЛИ!

Коментари