МАРИНАТА ЗА РИБА



Maринатите развиват вкуса си много по - бавно от сухите смеси за овкусяване, но са много по-силни. Но не трябва да са и твърде силни, в противен случай ще маскират естествения аромат на храната.
Има толкова много видове марината, че в един момент човек си казва каквито и съставки да добява все нещо ще се получи. Но, не е точно така, защотоо има съставки които както се казва се "бият". Затова е хубаво да се внимава. Предлагаме ви няколко, които сме изпробвали и са много добри.

МАРИНАТА  ЗА 4 ПОРЦИИ:


НЕОБХОДИМИ ПОДПРАВКИ:

150 мл. бяло вино прочетете в рубриката ни " Вина подходящи за готвене"
4 с.л. зехтин
2 с.л. горчица
1 стрък розмарин
1 стрък мащерка
 няколко зрънца зелен пипер, е ако нямате може и меланж
Смесете всички продукти и с четка  намажете филетата или цялата риба. Изчакайте 1 час да попие маринатата.
БОН АПЕТИ С ЛИЛИ!

Коментари