ПАЛАЧИНКИ ОТ ТИКВИЧКИ






В купа се нарязва на кубчета една тиквичка около 400 гр. Чуква се едно яйце, 3/4 ч.ч прясно мляко, 1 1/2 ч.ч брашно. 


Пасира се всичко до хомогенност. Нарязва се малко магданоз на ситно и се поръсва 1/2 ч.л сол. Получава се гъста каша. 


Гребва се с черпак от сместа и се изсипва в загрят тиган с 1 с.л олио в него. Сместта се разстила по тигана с леко накланяне и с помощта на обратната страна на супена лъжица. Да се получи равномерна палачинка с дебелина 2-3 мм.


Запича се от едната страна на не много силен котлон. При мен на степен 6 от 9.
Изчаква се добре да се запече палачинката, защото в противен случай при обръщането се къса. Обръща се и се запича и от другата страна.


Доста вкусни се получават. Имат приятен вкус на палачинки, с лек аромат на пържени тиквички. 

Може да се поднесат със сирене, кисело мляко или таратор.

Да ви е вкусно! :)


Бени

Коментари