ПАЛАЧИНКИ ОТ ТИКВИЧКИ
Пасира се всичко до хомогенност. Нарязва се малко магданоз на ситно и се поръсва 1/2 ч.л сол. Получава се гъста каша.
Гребва се с черпак от сместа и се изсипва в загрят тиган с 1 с.л олио в него. Сместта се разстила по тигана с леко накланяне и с помощта на обратната страна на супена лъжица. Да се получи равномерна палачинка с дебелина 2-3 мм.
Запича се от едната страна на не много силен котлон. При мен на степен 6 от 9.
Изчаква се добре да се запече палачинката, защото в противен случай при обръщането се къса. Обръща се и се запича и от другата страна.
Доста вкусни се получават. Имат приятен вкус на палачинки, с лек аромат на пържени тиквички.
Може да се поднесат със сирене, кисело мляко или таратор.
Да ви е вкусно! :)
Бени
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.