МАРОКАНСКИ ПАЛАЧИНКИ
Продукти:
300 г пресято брашно
100 г грис (леко смлян в кафемелачка)
1 ч.л. захар
1 щипска сол
1/2 кубче мека прясна мая
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. олио
2 жълтъка
650 мл топло прясно мляко (или вода)
Смесват се пресятото брашно, гриса /леко смлян в кафемелачка/ солта, маята и бакпулвера. Добавят се олио, двата жълтъка и топло прясно мляко /може вода/. Сместа се разбива с миксер за 1-2 мин. Покрива се съда и се оставя на топло за 1 и 1/2 часа. Тестото удвоява обема си.
Пържи се на среден огън. От тази смес излизат около 10 палачинки, но все пак зависи от големината на тигана.
Вкусът на палачинките е по-различен от този на класическите палачинки.
Разбъркват се добре 50 гр разтопено краве масло и 70 гр мед. Лично аз удвоих количеството на мед от меденица Лазарови, защото не ми беше достатъчно сладко.
Всяка изпържена палачинка се намазва със сместа от мед и масло.
Преди сервиране се поръсват отгоре с малко запечен в сух титан сусам.
Може да се нарежат на триъгълни парчета като торта.
Всяка изпържена палачинка се намазва със сместа от мед и масло.
Преди сервиране се поръсват отгоре с малко запечен в сух титан сусам.
Може да се нарежат на триъгълни парчета като торта.
Бени
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.