КРАСИВА МАРОКАНСКА САЛАТА, С БОГАТ ВКУС И ЦВЯТ!


Това е салата, която се състои от няколко малки рецепти от марокански салати, които ви помагат да се потопите в топлата атмосфера на мароканската кухня...

ОРИЗОВА САЛАТА
Продукти:
Ориз - 300 г
Червена чушка, нарязан на кубчета - 1/2
Зелена чушка, нарязан на кубчета - 1/2
Жълта чушка, нарязан на кубчета - 1/2
Риба тон – 1 консерва (изцедена )
Царевични зърна – 1 консерва
Няколко черни и зелени маслини
Зехтин - 2 с.л.
Майонеза - 4 с.л.

Приготвяне:
Варете ориза в продължение на 20 минути в подсолена вода. Изцедете и освежете ориза си под студена вода, за да спрете готвенето и го оставете да изстине и сложете в хладилник. Точно преди сервиране, в голяма купа за салата, смесете ориза, рибата тон, царевицата, нарязаните маслини, нарязаните три вида чушки, сол, черен пипер и майонеза. Разбърква се добре и се охлажда.

САЛАТА ЗЕЛЕН БОБ
Продукти:
Зелен фасул – 300г.
Масло – 150 г.
2 счукани скилидки чесън
1 супена лъжица магданоз ситно нарязан
Сол и пипер

Приготвяне:
Бланширайте зеленият боб с вряща солена вода до омекване. Изцедете и прекарайте през студена вода, за да фиксирате цвета. Сложете боба в тиган на слаб огън за около 3 минути, добавете маслото, натрошения чесън, нарязания магданоз. Подправете със сол и черен пипер. Сервирайте салатата топла.

МОРКОВЕНА САЛАТА

Продукти:Моркови – 10 бр.
Оцет – 1 с.л.
Олио - 2 с.л.
Кимион - 1 с.л.
Чесън – 5 скилидки
Магданоз – 2 с.л.

Приготвяне:
Обелете и наряжете морковите на дебели резени. Запарете ги 10 минути. Междувременно, смесете в купа за салата сол, черен пипер, кимион, оцет, маслото. Намачкайте чесъна и нарежете магданоза и добавете към маринатата. Разбъркайте добре и добавете горещите моркови в нея, бъркайте внимателно, за да не смачкате морковите. Идеалното е да приготвите тази салата предния ден, да запазите в хладник, като разбърквате от време на време.

САЛАТА ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО

Продукти:Сварено цвекло – 4 глави
Магданоз – 2 с.л.
Сокът от ½ лимон
Зехтин - 2 с.л.
Кимион - 1 с.л.
Сол и пипер

Приготвяне:
Обелете свареното цвекло и го нарежете на малки кубчета. В купа поставете цвеклото със зехтина, лимоновия сок, лук, магданоз, сол и пипер. Разбъркайте добре всичко.

Забележка: Червното цвекло е най-добре да се вари с щипка захар във водата.
Не белете цвеклото преди варенето, а след това!

Всички салати се аранжират в едно блюдо, като може да се украсят с портокалови късчета или корички!
Да ви е сладко с КРЕМИ!

Коментари