САЛАТА С ПЕЧЕН ЛУК


Лукчо


Една рецепта, взаимствана от Йоланта Делибозова, която ми се стори много подходяща за френската тема с традиционно лучени нотки.

Продукти:

кромид лук, дребен - 1 кг 
олио - 4-5 с.л.
сол на вкус
лимони - 3 бр.
магданоз - 1 връзка

Приготвяне:

1. Обелете лукчетата.
(Оставете малка част от челото за да може при печенето да останат цели без да се разпаднат.)

2. Сложете ги в тава, посолете и полейте с олио.

3. Нарежете на кръгчета един лимон и го прибавете към лукчетата.

4. Изпечете в силна фурна като разбърквате редовно, за да може лука да се зачерви равномерно от всички страни.

5. Ако е необходимо добавете малко вода. Изпеченият лук трябва да остане само на мазнина.

6. След като изстине отстранете лимоновите резенчета.

7. Полейте обилно със сока от останалите лимони и поръсете с магданоз.

8. Оставете салатата да престои един ден в хладилника, за да се овкуси.

Да ви е сладко с КРЕМИ!

Коментари