САЛАТА С ПЕЧЕН ЛУК
![]() |
Лукчо |
![]() |
Една рецепта, взаимствана от Йоланта Делибозова, която ми се стори много подходяща за френската тема с традиционно лучени нотки. |
Продукти:
кромид лук, дребен - 1 кг
олио - 4-5 с.л. сол на вкус
лимони - 3 бр.
магданоз - 1 връзка
Приготвяне:
1. Обелете лукчетата.
(Оставете малка част от челото за да може при печенето да останат цели без да се разпаднат.)
2. Сложете ги в тава, посолете и полейте с олио.
3. Нарежете на кръгчета един лимон и го прибавете към лукчетата.
4. Изпечете в силна фурна като разбърквате редовно, за да може лука да се зачерви равномерно от всички страни.
5. Ако е необходимо добавете малко вода. Изпеченият лук трябва да остане само на мазнина.
6. След като изстине отстранете лимоновите резенчета.
7. Полейте обилно със сока от останалите лимони и поръсете с магданоз.
8. Оставете салатата да престои един ден в хладилника, за да се овкуси.
Да ви е сладко с КРЕМИ!
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.