МОРКОВЕНА ТОРТА ОТ МИРА
500 г. моркови
300 г. брашно
200 г. захар
3 яйца
150 гр. орехи
1 бакпулвер
1 ч.л. канела
100 мл. олио
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА КРЕМА:
250 г. маскарпоне
250 г. заквасена сметана
125 г. крема сирене
една с.л портокалов ликьор
кората на един портокал
100 г. пудра захар ( сипваш и опитваш)
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Настържете морковите на ситно и ги омесете със смлените орехи и канелата. Разбийте яйцата със захарта, добавете олиото, бакпулвера. Обединете двете смеси и започнете да добавяте брашното и да разбърквате на ръка. Разпределете в две форми с диаметър 26 см. и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса с вентилатор 40-45 минути. ( ако нямате вентилатор, тогава изпичате един след друг двата блата на 180 градуса 45 минути и пробвате с клечка)
Разбивате заквасената сметана с половината пудра захар до твърдост. В друга купа смесвате маскарпонето, крема сиренето, ликьора, сока от портокал, кората от портокал и останалата пудра захар. След което смесвам двата крема и обърквам с бъркалка.
След като блатовете се охладят напълно, започнете да сглобявате тортата в ринг. Блатовете може да сиропирате ако обичате напоене блатове със захарен сироп с ликьор и останалия сок от портокал, друг вариант сок от компот.
Разпределяте крема, като 1/3 оставете за между блатовете, останалата част покрийте тортата отгоре, отстрани и по желание шприцовайте.
ЗА MАРЦИПАНОВИТЕ МОРКОВЧЕТА:
50 г. марципан
сладкарска оранжева боя
зелена за перата на морковчетата.

Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.