ХЛЯБ В ГЮВЕЧ ОТ ЕЛИ!




НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
605 г. брашно
330 мл. топла вода
14 г. мая - жива
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 с.л. олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Меси се, втасва на топло. Може и в хлебопекарна да го омесите. Но го изпечете в гювеч, ще получите невероятна хрупкава коричка.
Ако го месите на ръка, пробвайте тестото- трябва да е меко. А как се проверява това?
Забавно е!
Колкото е мекичката част на ухото, толкова трябва да е мекичко тестото :) Нека се забавляваме!
Намазнете гювеча и изсипете готовото тесто. Сложете в загрята на 180 градуса фурна, за 56 минути.Отначало покрийте отгоре с фолио за 15 минутки, след това махнете фолиото и допечете.
НАСЛАДЕТЕ СЕ! ЕЛИ!

Коментари