ПАТАТНИК С ЛАПАД
Казвам се Мира Калчева. Обичам да готвя и много харесах "Нашите кулинарни пътешествия" Поздравявам ви за идеята и труда койте сте положили!
6 кори за баница
5 средно големи картофа
300 грама почистен лапад
2 яйца
сирене
2 с.л. олио
Приготвяне:
Картофите настъргани и отцедени се смесват с бланширания лапад, сиренето яйцата и солта.
В тиган с диаметър 26 см се стопява масло и се подреждат 3 кори, така че да излизат от ръба. Слага се плънката,загъват се долните краища и се редят другити 3 кори. Те се мажат с масло. Захлюпва се с капак и на слаб котлон се пече на 2-3 степен около 20 минути. Обръща се и се пече пак така.
Благодарим на Мира, че стана част от нас!
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.