КАЛИНА! НАЙ-МАЛКАТА ГОСТЕНКА В "НАШИТЕ КУЛИНАРНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ"

Най-малката гостенка в "НАШИТЕ КУЛИНАРНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ"
Калина е само на 5 годинки. Гледайки детската битка, в "НАШИТЕ КУЛИНАРНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ" е решила да ни изпрати снимки с десертите, които тя е приготвила съвсем малко с помощта на мама.
Мама само разбърка тестото и извади тавичката от фурната, за да не се опаря - сподели с нас Калина.
Благодарим ти от сърце, Калина.
Обещаваме, като порастнеш още малко да бъдеш участник в кулинарна битка.
Разбира се и на нея зададохме въпроси. A ето и нейните отговори:
Koe е любимото ти ястие, което обичаш да похапваш?
Обичам да похапвам малки тортички. – уточнение на мама- пастички J
Какво обичаш да правиш, когато мама те вземе от детската градина?
Обичам да тичам.
Имаш ли си любим зеленчук? Кой е той?
Kраставица
Интереснo ли ти е да готвиш? Защо?
Обичам да готвя, защотото обичам да гледам филмчета за готвене.
Би ли ти станала шеф готвач?
Не знам, защото не знам какво е това. :)
Каква мечтаеш да станеш като пораснеш?
Ще имам ресторант.

Н.К.П. -Калина, разкажи ни за тарталетките.
Калина - Тук мама само намаза формичките с масло. А аз направих тарталетките и ги надупчих.
Н.К.П. -Знаеш ли защо се дупчат?
Калина -Дааа, за да не станат като балончета и да мога да ги напълня с кремче.


Много се радваме, че си е харесала и наша рецепта за тарталетки, но пълнежа си е нейно решение. Бита сметана, целувки, ягодки и поръска от шоколад.
И още и още има какво да покажа.
СОЛЕНКИ ОТ ТЕТРАДКАТА НА БАБА
ПРОДУКТИ:
1 ч.ч мас
1 ч.ч пр.мляко
1 пакетче мая
1 ч.л. сол
1 яйце
Малко захар
Брошно за меко тесто
ПРИГОТВЯНЕ:
Маята със захарта се активира в леко топлото мляко.
Растопяваме маста и правим кладенче в брашното в него изсипваме маята, раснопената мас, яйцето и солта замесваме тестото. Покриваме го с фолио за свежо съхранение да втаса. Правим плънка от яйца и сирене.
Втасалото тесто расточваме върху набрашнен плот на 3, 4 мм и изрязваме кръгове. Поставяме от плънката и прегъваме за да се получи полукръг, ръбчетата притискаме добре с вилица.
Мажем с яйце и печем на загрятя до 200 градуса фурна до зачервяване.
... и още едни сладки от малката Калина
Освен да тичам, когато се върна от детската градина и не готвя, пеяяя и правя неща от пластелин - споделя с нас Калина.


Сладки от пластелин

Торта от пластелин
Калина, много ти благодарим, че беше гост в "НАШИТЕ КУЛИНАРНИ ПЪТЕШЕСТВИЯ". Пожелаваме ти щастливо детство, а когато пораснеш да направиш най-добрият ресторант в България.
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.