РЕЦЕПТИТЕ НА ДЖИМИ И ТЕОДОРА

                                                                                  
Свински уши на скара. Сериозно мезе за сериозни хора :)

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
2 броя свински почистени уши
подправки по избор за варенето
1 глава червен лук
1 лимон
соев сос
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Най-бързо и лесно се варят в тенджера под налягане. Сложете ушите, подправките (дафинов лист, бахар, черен пипер...). От изпускането на парата на тенджерата, варете точно 25 минути. Извадете, и оставете да се охладят. През това време загрейте грила или грил тиган на много висока температура и задължително омажете с парченце сланина, за да не залепнат. Сложете и запечете до готовност. Някои предпочитат по меки да останат, други да имат хрупкава коричка. Въпрос на вкус.
Нарежете на ленти, сервирайте и овкусете задължително със соев сос, нарязан червен лук на полумесеци и лимон. Или с добавка от оцет и чесънче, като при шкембе чорба.
Я, по близо до тях. Да не се изпусна ситуацията:)
Рецептата за шишчета е следната:
Нарежете свинското месо според размера на шишчетата и според приятелите, които ще похапват. Сложете го в дълбок съд, добавете сол, черен пипер, червен пипер и куркума.Подправките са в умерени количество, за да не прегорят и създадат горчив вкус при печене. Към всичко това, добавете малко бяло вино и олио. Разбъркайте, затворете съда и оставете в хладилника за няколко часа или една нощ. Добре е да се разбъркат два, три пъти. Пригответе си пресните гъби, чушки, моркови и стар лук. Нанижете месото и зеленчуците, като ги редувате.

Приятен апетит!

Коментари