ЛИМОНОВ КЕЙК от Мина


Продукти:
4 яйца
200 гр захар
70 гр царевично нишесте
180 гр брашно
1 1/2 ч.л бакпулвер
200гр масло
Кората на един лимон
Сок на половин лимон

За глазурата:3 с.л пудра захар

Приготвяне:

Разбиват се яйцата със захарта до побеляване, добавя се кората.

Брашното се пресява и смесва с нишестето и бакпулвера. Добавят се към яйцата, постепенно

разтопеното масло и лимоновия сок. Получената смес се изсипва в правоъгълна форма

намазана с масло и посипана с галета.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

Изважда се да изстине върху решетка.

През това време се прави глазурата.

Към пудрата захар се добавя по малко лимонов сок, до получаване на гъста смес.

С получената глазура се украсява кекса.

Коментари