РЕЦЕПТИТЕ НА ЕЛИ И МИТКО


 С тази салата Ели и Митко обраха овациите на публиката:)

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА САЛАТКАТА:
1 маруля
150 г. спанак
150 г. рукола
150 г. валериана
150 г.сварена киноа - от всичко продукти, тя отнема най-много време. Накиснете я, изплакнете и я сложете да се вари за около 15 минути. Пропорцията е: на 1 ч.ч. киноа 1/2 ч.ч. вода.
100 г. чери доматки
2 яйца
100 г. сирене
2 печени чушки
50 г. настърган пармезан
за дресинга:
1 с.л. горчица
1 с.л. соев сос
2 с.л. мед
2 с.л. лимонов сок
2 с.л. ябълков оцет

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Накъсайте марулята и спанака, добавете руколата, валерианата и киноата. В отделни купички нарежете доматките, двете сварени яйца, сиренето нарежете на кубчета, печените чушки на по едри парчета. За дресинга, слагате всички продукти в съд и пасирате за минутка.При сервиране, всеки си слага от зелената салата и започва да си добавя от нарязаните добавки, а накрая се залива с божествения дресинг.
А месото, о, месото беше мастър клас!
Тук се вижда как е шпиковано. Уверяваме ви, че всяка хапка е невероятно ароматна. Дори и тези които не обичат сухите меса, ще го оценят приготвено по този начин.

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА МЕСОТО:
1 парче по-голямо свинско контра филе
10 скилидки чесън
10 кубчета нарязана сланинка
2 с.л. горчица
2 с.л. мед
2 с.л.соев сос
1 ч.л.мащерка 
1 ч.л. розмарин
сол
черен пипер
къри

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Започнете с почистване на жилавите ципи от месото.След това шпиковайте със скилидките чесън и кубчетата сланинка. Не го пропускайте, защото това дава невероятен аромат на месото. Приготвяте маринатата, намажете цялото парче месо с нея и го оставете да за няколко часа. Най-добре, да пренощува.
 Хоп в гювеча под фолио за 2 часа на 150 градуса.

Кое по напред да правя? Да снимам ли? Да режа месото и да сервирам ли?
Всичко Митко, всичко:)
ПРИЯТЕН АПЕТИТ ОТ НАШЕТО СЕМЕЙСТВО!

Коментари