ГОФРЕТИ ПО НЕМСКИ НА ВЕНИ ОТ СЕЛЦЕТО Siegelsbach
Селце на 750 години.
"Немски гофретки"
Продукти:
250 г меко масло200 г захар
1 щипка сол
1 пакетче ванилия
5 яйца
500 г брашно
2 ч.л. бакпулвер
125 мл.пр. мляко
125 мл. течна сметана
2 ч.л. пудра захар
Приготвяне:
Разбиваме маслото и захарта. Добавяме жълтъците и продължаваме да разбиваме с миксер. Слагаме щипката сол и ванилията, млякото и сметаната. Прибавяме разбитите на сняг белтъци и накрая брашното с бакпулвер постепенно. Печем в гофретник на степен 3 или 4, предварително загрят. Пудрата захар е за поръсване по желание. Може да се декорират също с течен шоколад, сладко или разбита сметана.
Да ви е сладко!
Коментари
Публикуване на коментар
Оставете Вашето мнение или препоръка към нас.