ГОФРЕТИ ПО НЕМСКИ НА ВЕНИ ОТ СЕЛЦЕТО Siegelsbach

Селце на 750 години.


      

"Немски гофретки"

Продукти:
250 г меко масло
200 г захар
1 щипка сол 
1 пакетче ванилия 
5 яйца 
500 г брашно 
2 ч.л. бакпулвер 
125 мл.пр. мляко 
125 мл. течна сметана 
2 ч.л. пудра захар 

Приготвяне:
Разбиваме маслото и захарта. Добавяме жълтъците и продължаваме да разбиваме с миксер. Слагаме щипката сол и ванилията, млякото и сметаната. Прибавяме разбитите на сняг белтъци и накрая брашното с бакпулвер постепенно. Печем в гофретник на степен 3 или 4, предварително загрят. Пудрата захар е за поръсване по желание. Може да се декорират също с течен шоколад, сладко или разбита сметана. 
Да ви е сладко!

Коментари